6

Kawa świeżo palona, z lokalnej palarni w Ustce. Mała, rodzinna firma. Kawa w różnych gramaturach 250g, 500g i 1000g.

  • Brazylia Yellow Bourbon: Brazylijska odmiana o bardzo bogatych walorach zapachowych jak i smakowych. Idealnie wyważona, pozwalająca wyczuć nutę orzechów i czekolady. Lekko kwaskowata.
  • Columbia EXCELSO: Najlepsza kawa kolumbijska, o łagodnym, naturalnym i delikatnym smaku. Często określana „jedwabną”. Najbardziej zrównoważona, którą można pić o różnych porach dnia. Lekko kwaskowata.
  • Brazylia Santos: Wysokiej jakości ziarna. Cechuje się łagodnością i intensywnym miodowo- fistaszkowym aromatem. Doskonała dla osób, które preferują picie kawy bez dodatku mleka.
  • PERU: Charakteryzuje się łagodnym smakiem, głębokim aromatem z bardzo dużą siłą. Mocna kawa, najlepiej sprawdza się jako latte, a także jako dodatek do deserów.
  • GUATEMALA: Głęboki aromat, zrównoważona kwasowość, bogaty smak i pełnia cielistość. Plus nuty czekoladowe i orzechów włoskich.
  • ETHIOPIA: Najlepszy etiopski towar eksportowym połączenie moreli, winogron i miodu. Ten rodzaj kawy doda Ci werwy o poranku.
  • HONDURAS: Połączenie orzechów kokosowych z pachnącą goryczą czekolady oraz delikatną nutą cytrusów. Co ważne, kawę te można pić praktycznie przez cały dzień.
  • Costa Rica San Rafael: Głęboki aromat, zrównoważona kwasowość, bogaty smak i pełnia cielistość. Plus nuty czekoladowe i orzechów włoskich.

UWAGA! Proszę o informację czy kawa ma być ziarnista czy mielona.